Armand Hammer Museum of Art and Culture Center

Armand Hammer Museum of Art and Culture Center Het Armand Hammer Museum of Art and Culture Center, of het Hammer Museum zoals het meer bekendstaat, is een kunstmuseum in Los Angeles, Californië, dat wordt onderhouden door de Universiteit van Californië (UCLA).

Het huisvest een collectie impressionistische en postimpressionistische kunst, oude meesters en Amerikaanse kunst van de achttiende tot de twintigste eeuw. Voorts bezit het museum 45.000 stuks grafiek, tekeningen en foto's uit de collectie van het Grunwald Center (sinds 1956) en meer dan 7500 werken van de Franse cartoonist Honoré Daumier (de grootste collectie buiten Parijs) uit de Hammer Daumier Collection. In recente jaren is het museum bekend geworden door de regelmatige uitbreiding van zijn collectie hedendaagse kunst op papier. Ten slotte voert het museum nog het management over een van de meest complete beeldenparken van de Verenigde Staten, de Franklin D. Murphy Sculpture Garden op de campus van de UCLA in Westwood (Los Angeles).GeschiedenisHet museum werd gesticht door Armand Hammer, CEO van de Occidental Petroleum Corporation, als een plaats om zijn grote kunstcollectie tentoon te stellen. Hammer overleed vijftien dagen nadat het museum werd geopend voor het publiek in november 1990. Hij was meer dan twintig jaar lang directielid van het Los Angeles County Museum of Art, in deze tijd had hij zijn collectie aan het museum beloofd. Tot verrassing van het LACMA stichtte hij zijn eigen museum, grenzend aan het hoofdkantoor van Occidental Petroleum, ontworpen door Edward Larrabee Barnes, halverwege het stadscentrum van Los Angeles en de campus van de UCLA.

Operating as usual

Address

Los Angeles, CA

Alerts

Be the first to know and let us send you an email when Armand Hammer Museum of Art and Culture Center posts news and promotions. Your email address will not be used for any other purpose, and you can unsubscribe at any time.

Contact The Business

Send a message to Armand Hammer Museum of Art and Culture Center:

Category

Nearby cinemas