Saftas Erasmus+ KA2 - Students Academy FIlm and Theater Awards

Saftas Erasmus+ KA2 - Students Academy FIlm and Theater Awards Saftas means Students Academy FIlm and Theater AwardS
(1)

Oταν ο Γαβράς αποφάσισε να γυρίσει ταινία στην Ελλάδα | Χριστίνα Ταχιάου
15/04/2019
Oταν ο Γαβράς αποφάσισε να γυρίσει ταινία στην Ελλάδα | Χριστίνα Ταχιάου

Oταν ο Γαβράς αποφάσισε να γυρίσει ταινία στην Ελλάδα | Χριστίνα Ταχιάου

Ο Γαβράς κάνει 50 χρόνια ταινίες. Εδώ όμως όμως έρχεται για πρώτη φορά. Και νιώθει αδικημένος από το πώς τον αντιμετωπίζουν τα ΜΜΕ επειδή έρχεται για το βιβλίο του Βα....

Εικόνες από πρώτα γυρίσματα της ταινίας του Γαβρά στην πλατεία Κοτζιά
11/04/2019
Εικόνες από πρώτα γυρίσματα της ταινίας του Γαβρά στην πλατεία Κοτζιά

Εικόνες από πρώτα γυρίσματα της ταινίας του Γαβρά στην πλατεία Κοτζιά

Ενώ συνεχίζεται η συζήτηση για την κρατική χρηματοδότηση της ταινίας, οι πρώτες λήψεις ολοκληρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας. Αλέξης Μητρόπουλος: Ο Παππάς έδωσε τα λ....

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας του Γαβρά για το βιβλίο του Βαρουφάκη
12/03/2019
Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας του Γαβρά για το βιβλίο του Βαρουφάκη

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της ταινίας του Γαβρά για το βιβλίο του Βαρουφάκη

«Ενήλικοι στο Δωμάτιο» (Adults in the Room) είναι ο τίτλος της πολυαναμενόμενης νέας δουλειάς του διεθνούς φήμης έλληνα σκηνοθέτη και ασχολείται με τον «φαύλο κύκλο των συ....

Des futurs acteurs du 7ème art au Lycée Estournelles de Constant de La Flèche
24/01/2019
Des futurs acteurs du 7ème art au Lycée Estournelles de Constant de La Flèche

Des futurs acteurs du 7ème art au Lycée Estournelles de Constant de La Flèche

L’Association pour le Développement du Livre de l'Image et du Son 72 (ADELIS 72) est basée au sein du Lycée polyvalent d’Estournelles de Constant. ADELIS 72, gère l’option cinéma du Lycée Estournelles de Constant de La Flèche et a obtenu le statut de classe à PEM (projet d’éducation...

Costa Gavras Z
11/09/2018

Costa Gavras Z

ΖΕΦΥΡΟΣ "+ BONUS WEEK"
Δευτέρα 17/9 "Ζ" του Κ.Γαβρά
Τρίτη 18/9 "Αλοζανφάν" των αδελφών Ταβιανι
Τετάρτη 19/9 Συναυλία Μ. Πρεπόνη
Πέμπτη 20/9 "Η Περιπέτεια" (L'Avventura) του Αντονιόνι
Παρασκευή 21/9 "Μαθήματα Πιάνου" της Τζέην Κάμπιον
Σάββατο 22/9 "τα αστέρια δεν πεθαίνουν στο Λίβερπουλ"
Κυριακή 23/9 "Grease" με τον Τραβόλτα

Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/ State Scholarships Foundation
29/05/2018

Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών/ State Scholarships Foundation

1ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ FESTIVAL SAFTAS ERASMUS+
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Kαι το βραβείο καλύτερης ταινίας του ευρωπαϊκού φεστιβάλ SAFTAS Erasmus+ πάει στο ... Γενικό Λύκειο Νέας Περάμου Kαβάλας
για την ταινία Generation Gap… Revisited
H ταινία μικρού μήκους Generation Gap… Revisited του Γενικού Λυκείου Νέας Περάμου Καβάλας απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας της κριτικής επιτροπής του 1ου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ FESTIVAL SAFTAS ERASMUS+ στο ευρωπαϊκό μαθητικό φεστιβάλ κινηματογράφου και θεάτρου, που πραγματοποιήθηκε από 16 έως 19 Απριλίου, στην πόλη La Fleche της Γαλλίας. Επίτιμος πρόεδρος του φεστιβάλ ήταν ο μεγάλος Έλληνας σκηνοθέτης κ. Κώστας Γαβράς. Διακρίθηκαν επίσης η Ισπανική και η Γαλλική ταινία.
Το φιλμ είναι μια σύγχρονη ματιά πάνω σ’ ένα θέμα διαχρονικό και πάντα επίκαιρο, το χάσμα των γενεών. Η ταινία βρίσκεται στο κανάλι που διατηρεί η ομάδα SAFTAS του ΓΕΛ Νέας Περάμου στον σύνδεσμο: GENERATIONGAP … REVISITED
Το SAFTAS (Students Academy of Film and Theatre Awards) Erasmus+ είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα που σκοπό του έχει να φέρει τους μαθητές έξι σχολείων από διαφορετικές χώρες (Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία και Ελλάδα) κοντά στην τέχνη του θεάτρου και του κινηματογράφου (www.saftas.eu). Φέτος, τρίτη και τελευταία χρονιά, το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με τη διοργάνωση και συμμετοχή των ομάδων όλων των χωρών στο Διεθνές Μαθητικό Φεστιβάλ της La Fleche στη Γαλλία. Οι ομάδες των σχολείων συμμετείχαν με μία ταινία μικρού μήκους και ένα θεατρικό δρώμενο σε θέμα που είχαν επιλέξει οι συντονιστές του προγράμματος. Ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ ήταν διαγωνιστικός και οι νικήτριες ομάδες βραβεύθηκαν με έπαθλα μη χρηματικά.
Η ελληνική αποστολή αποτελούνταν από δέκα μαθητές, τους: Αλέξανδρο Πηγαδά, Θάλεια Κουτζακιώτου, Ιωάννα Μισιρλή, Σπύρο Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ρούμκο, Βαρβάρα Κουρτίδου, Αθανασία Παπαδημητρίου, Βάγια Θωμαΐδου, Κατερίνα Κεσίση και Αθηνά Παναγιωτοπούλου. Τους μαθητές συνόδευσαν στη La Fleche της Γαλλίας τρεις καθηγητές, η κ. Αράπογλου Κατερίνα, ο κ. Πηγαδάς Βασίλης και η κ. Φελλαχίδου Σοφία.
Η πρώτη προβολή των ταινιών έγινε την Τετάρτη 18 Απριλίου. Την ίδια μέρα η κριτική επιτροπή, η οποία αποτελούνταν από μέλη της ομάδας SAFTAS και των έξι χωρών, έκρινε τις ταινίες με βάση το σενάριό τους, καθώς και την αισθητική και τεχνική τους αρτιότητα. Την επομένη, η αποστολή του ΓΕΛ Νέας Περάμου είχε τη χαρά να παρακολουθήσει την τιμητική επαναπροβολή της ταινίας της μέσα στο κατάμεστο θέατρο Coppelia της La Fleche. Εκεί, τα παιδιά παρέλαβαν το βραβείο τους και το δώρο που το συνόδευε, μια φωτογραφική μηχανή.
Στον ίδιο χώρο, και τα δέκα παιδιά επί σκηνής παρουσίασαν ένα θεατρικό δρώμενο, γραμμένο από το Μιχάλη Ρέμπα, Καβαλιώτη φιλόλογο και συγγραφέα, με τον τίτλο Illusion, εμπνευσμένο από την αλληγορία του σπηλαίου του Πλάτωνα. Η παράσταση πήρε πολύ θετικά σχόλια για την σκηνική παρουσία και την υποκριτική ικανότητα των παιδιών.
Το συγκεκριμένο δρώμενο θα παρουσιαστεί στην πόλη μας στο πλαίσιο της γιορτής μαθητικού θεάτρου, που οργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Καβάλας σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στα μέσα Μαΐου. Οι μουσικές συνθέσεις και η γενικότερη μουσική επιμέλεια τόσο του θεατρικού δρώμενου όσο και της ταινίας ανήκουν στον Κρίστοφερ Μπάκα, μουσικό και καθηγητή κρουστών του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας.
Πέρα από το διαγωνιστικό μέρος, το ευρωπαϊκό φεστιβάλ στη La Fleche περιλάμβανε και πλήθος άλλων δράσεων. Αναφορικά με το θέατρο, οι ομάδες συμμετείχαν σε θεατρικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν από την επαγγελματική θεατρική ομάδα Tetes d’ Atmosphere και παρακολούθησαν την παράσταση La Paix, δηλαδή μια διασκευή της Ειρήνης του Αριστοφάνη από την θεατρική ομάδα Nouveau Theatre Populaire. Στο κομμάτι του κινηματογράφου, παρακολούθησαν τις κινηματογραφικές ταινίες Music Box του Κώστα Γαβρά, Cartouches Gauloises του Mehdi Charef και Des jours et des nuits sur l’ aire της Isabelle Ingold. Μετά το τέλος των κινηματογραφικών προβολών τόσο ο Κώστας Γαβράς όσο και οι άλλοι δύο σκηνοθέτες συζήτησαν με το κοινό για τις ταινίες τους. Επιπλέον, ο κ. Γαβράς συνομίλησε εκτενέστατα με τα μέλη της ελληνικής αποστολής, υπέγραψε το βιβλίο του με τίτλο Va ou il est impossible d’ aller, δηλαδή τα απομνημονεύματά του που μόλις εξέδωσε και δέχτηκε με χαρά τα δώρα που του πρόσφεραν τα παιδιά του Λυκείου της Νέας Περάμου.
Στο κλείσιμο του προγράμματος, όλες οι ομάδες έκαναν μια ημερήσια εκδρομή στην όμορφη πόλη της Angers. Από την Angers, η ελληνική ομάδα ταξίδεψε για Παρίσι. Κατά τη διαμονή της εκεί, επισκέφθηκε πολλά αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας και ξεναγήθηκε σε μερικά από τα σημαντικότερα εκθέματα του μουσείου του Λούβρου.

Our play "Illusions" performed in our native language, at "Antigoni Valakou" Municipal theater. People of Kavala and our...
19/05/2018

Our play "Illusions" performed in our native language, at "Antigoni Valakou" Municipal theater. People of Kavala and our families and friends had the opportunity to enjoy our play. Of course after that, on screen, was "Generation Gap Revisited ...". The closing of our marvellous journey.

La Flèche. Costa-Gavras à la rencontre des jeunes cinéastes
12/05/2018
La Flèche. Costa-Gavras à la rencontre des jeunes cinéastes

La Flèche. Costa-Gavras à la rencontre des jeunes cinéastes

Le réalisateur Costa-Gavras a donné le coup d’envoi du Saftas, le festival de cinéma et théâtre des lycéens européens, lundi, lors d’une séance de dédicace, et d’une projection, au Kid.

12/05/2018
Le Carroi La Flèche

Le Carroi La Flèche

Hier, c’était notre dernier spectacle de la saison culturelle !! Un bon moment de partage avec les comédiens du Nouveau Théâtre Populaire et les élèves Option cinéma lycée Estournelles de Constant !! On vous prépare une nouvelle saison pleine de surprise ...

Ouest-France La Flèche
12/05/2018
Ouest-France La Flèche

Ouest-France La Flèche

La Flèche décroche le prix du public dans la catégorie cinéma ! 🎥

Radio Prévert sud-Sarthe
12/05/2018

Radio Prévert sud-Sarthe

Dans le cadre du Festival SAFTAS découvrez l'interview du Président d’honneur, le réalisateur Costa Gavras, au micro d'Alice votre jeune animatrice en herbe.
Aujourd'hui dans DU COTE DE CHEZ VOUS et demain à 15h45 et 19h45

ΔηΠεΘε Καβάλας - Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας
09/05/2018

ΔηΠεΘε Καβάλας - Δημοτική Θεατρική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας

«3η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου»

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας
Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας
ΘΕΑΤΡΟ ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΒΑΛΑΚΟΥ

Δευτέρα 14 Μαΐου έως Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018,
Ώρα έναρξης παραστάσεων 20:00

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας και οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καβάλας διοργανώνουν την «3η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου» για τους μαθητές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Καβάλας, που θα διεξαχθεί στην Καβάλα από τη Δευτέρα 14 Μαΐου έως την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

Η Τελετή Έναρξης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 12 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία Καπνεργάτη Καβάλας, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει βράβευση του μαθητή του 5ου ΓΕΛ Καβάλας Σαΐντ Αχμάντ, που η δημιουργία του εξελέγη πρώτη και αποτελεί την αφίσα της «3ης Γιορτής Μαθητικού Θεάτρου», ενώ παράλληλα θα λειτουργήσει έκθεση με τις ζωγραφιές όλων των μαθητών που πήραν μέρος στο διαγωνισμό.

Το Μουσικό Εργαστήρι του Μοντέρνου Τμήματος του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας υπό τη διεύθυνση του καθηγητή ηλεκτρικού μπάσου Νίκου Πανταζόγλου, θα παρουσιάσει ένα μίνι αφιέρωμα στην Φανκ (Funk) και Σόουλ (Soul) μουσική της δεκαετίας του '70.

Το πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί αποτελείται από τα εξής γνωστά έργα:
01. Cissy strut - THE METERS (οργανικό)
02. Barney Miller theme από την ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του 1975 (οργανικό)
03. Papa was a rolling stone - TEMPTATIONS
04. Higher ground - STEVIE WONDER
05. Red hot mama - FUNKADELIC
06. Easy - COMMODORES (μπαλάντα)
07. Night by night - STEELY DAN

Στην «3η Γιορτή Μαθητικού Θεάτρου» θα λάβουν μέρος 22 σχολεία του νομού Καβάλας και θα ανέβουν συνολικά 16 παραστάσεις.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων που θα ανέβουν στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» έχει ως εξής:

1. Μουσικό Σχολείο Καβάλας «Δον Κιχώτης», Δευτέρα 14/5
2. 1ο ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης «Το σακάκι που βελάζει», Τετάρτη 16/5
3. ΓΕΛ Ν. Περάμου «Κι όμως τη νύχτα κοιμούνται οι ποντικοί» - «Δεσμώτες» - «Generation Gap…revisited», Παρασκευή 18/5
4. 1ο ΓΕΛ Καβάλας «Ο γενικός γραμματεύς», Κυριακή 20/5
5. 5ο ΓΕΛ Καβάλας «Θεέ μου, τι σου κάναμε…;», Δευτέρα 21/5
6. 6ο ΓΕΛ Καβάλας «Ο μικρός πρίγκιπας», Τρίτη 22/5
7. 5ο Γυμνάσιο Καβάλας (συνεργαζόμενο σχολείο: 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας) «Το Μαγικό Βιολί», Τετάρτη 23/5
8. 3ο ΓΕΛ Καβάλας «Εγώ που ήρθα από τη θάλασσα», Πέμπτη 24/5
9. Γυμνάσιο Ποδοχωρίου «Η εφηβεία μου και η εφηβεία των γονιών μου», Παρασκευή 25/5
10. 6ο ΓΕΛ σε σύμπραξη με τα: 5ο Γυμνάσιο – 1ο Γυμνάσιο – 2ο ΓΕΛ – 1ο ΕΠΑΛ – Μουσικό Σχολείο Καβάλας «…αυτοσχεδιάζοντας», Σάββατο 26/5
11. 2ο Δ.Σ. Καβάλας «Όνειρο καλοκαιρινής νυχτός», Δευτέρα 4/6
12. 7ο Δ.Σ. Καβάλας «Μικρασία», Τρίτη 5/6
13. 11ο Δ.Σ. Καβάλας «Οι 12 χορευοπούλες που βασίλεψαν», Τετάρτη 6/6
14. Δ.Σ. Ν. Καρβάλης «Η γοργόνα και το μαγικό κοχύλι», Τετάρτη 6/6
15. 1ο Δ.Σ. Ελευθερούπολης «Οι ιππότες της τηγανιτής πατάτας», Πέμπτη 7/6
16. Δ.Σ. Αμυγδαλεώνα «Καλημέρα Ελλάδα», Παρασκευή 8/6

Όλες οι παραστάσεις έχουν ώρα έναρξης στις 20:00 και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Adresse

La Fleche - Moana - Nea Peramos - Bydgoszcz - Naples - Istanbul
La Flèche
72200

Notifications

Soyez le premier à savoir et laissez-nous vous envoyer un courriel lorsque Saftas Erasmus+ KA2 - Students Academy FIlm and Theater Awards publie des nouvelles et des promotions. Votre adresse e-mail ne sera pas utilisée à d'autres fins, et vous pouvez vous désabonner à tout moment.

Vidéos

Type

Cinémas á proximité

Commentaires

#Dope
We participated in a big Galician contest,Olloboi 2017. Thanks Seso Durán.